Lydia Modderman2019-01-17T13:30:23+00:00

Lydia Modderman

Mijn naam is Lydia Modderman. In juni 2016 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hanzehogeschool in Groningen. Sinds oktober 2016 werk ik voor Logopedie Flevoland.

Mijn passie ligt bij het onderzoeken en behandelen van kinderen en jongeren met spraak- en taalproblematiek. Daarbij begeleid ik ouders/verzorgers ten aanzien van de communicatie van en met hun kind. Afstemming met derden, zoals leerkrachten, vind ik daarbij belangrijk.
Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen en volwassenen met een ernstige (meervoudige) verstandelijke beperking en hun ouders en begeleiders.

Op het gebied van spraak ben ik in het bijzonder geïnteresseerd in stotteren en andere vloeiendheidsstoornissen. Ik werk graag met kinderen, tieners en (jong-)volwassenen met problemen op dit gebied. Het begeleiding van hun ouders/verzorgers, naaste omgeving en leerkrachten/leidsters speelt voor mij een belangrijke rol tijdens onderzoek en behandeling.
Om mij op het gebied van stotteren verder te specialiseren doe ik op dit moment de internationale opleiding tot vloeiendheidsspecialist/stottertherapeut, European Clinical Specialization in Fluency Disorder (ECSF).

De cursussen die ik heb gevolgd zijn:
– Oro-myofunctionele therapie (OMFT), een oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond;
– Fonologie: onderzoek en behandeling, gericht op procesmatige uitspraakproblemen (kat -> tat, vis -> sis), en;
– Lidcombe Program, een in Australi├ź ontwikkelde behandelmethode voor jonge kinderen die stotteren

Ik werk op de locaties De Kinderkliniek (dinsdag), Poortkliniek (donderdag) en Paramedisch Instituut Almere (woensdag en vrijdag).
Maandag is mijn vrije dag, maar is gedurende de opleiding tot stottertherapeut ingevuld met het lopen van stage in Centrum voor Stottertherapie in Gouda.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Logopedist

Specialisatie
OMFT / Fonologie / Stotteren

Opleidingen

U kunt Lydia bereiken via mailadres: lmodderman@logoflevo.nl

This website uses cookies and third party services. Ok