Lydia Modderman2018-09-23T10:48:26+00:00

Lydia Modderman

Mijn naam is Lydia Modderman. In juni 2016 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hanzehogeschool in Groningen. Sinds oktober 2016 werk ik voor Logopedie Flevoland.

Mijn passie ligt bij het onderzoeken en behandelen van kinderen en jongeren met spraak- en taalproblematiek. Daarbij begeleid ik ouders/verzorgers ten aanzien van de communicatie van en met hun kind. Afstemming met derden, zoals interne begeleiders, juffen en meesters, vind ik daarbij belangrijk.

De afgelopen tijd heb ik ervaring opgedaan in het onderzoeken en behandelen of het adviseren van ouders/verzorgers en derden van kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige (verstandelijke) beperking.

Naast mijn interesse in de spraak- en taalontwikkeling van kinderen ben ik in het bijzonder geïnteresseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen en (jong)volwassenen op het gebied van stotteren. Daarbij speelt de begeleiding van de ouders/verzorgers en naaste omgeving een belangrijke rol om de gestelde doelen te bereiken.

Om mij op het gebied van stotteren verder te bekwamen en specialiseren is mijn intentie om binnenkort de opleiding tot stottertherapie te volgen.

Daarnaast heb ik de cursus oro-myofunctionele therapie (OMFT) gevolgd. OMFT richt zich op het herstellen van een verstoorde balans in het functioneren van de spieren in en om de mond.

Ik werk op de locaties De Kinderkliniek (dinsdag en woensdag ochtend), Poortkliniek (donderdag) en Paramedisch Instituut Almere (woensdag middag en vrijdag).

Lydia is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Logopediste met specialisatie OMFT / stotteren

U kunt Lydia bereiken via mailadres: lmodderman@logoflevo.nl

This website uses cookies and third party services. Ok